Przesunięcie terminu wyborów do Rady Gminy Wielowieś

Wojewoda Śląski, w związku z ograniczeniami, wynikającymi z wprowadzonego przez Ministra Zdrowia zakazu przemieszczania się na terenie kraju, podjął decyzję o przesunięciu daty głosowania w wyborach uzupełniających do Rady Gminy Wielowieś w okręgu wyborczym nr 11. 25 marca 2020 r. Minister Zdrowia wprowadził zakaz dotyczący przemieszczania się osób na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, za wyjątkiem przemieszczania … Czytaj dalej

POLICJA OSTRZEGA: Przebrani w kombinezony oferują płyny dezynfekujące na koronawirusa. A później okradają mieszkania.

Przebrani w kombinezony oferują płyny dezynfekujące na koronawirusa. A później okradają mieszkania Lubuscy policjanci przestrzegają przed osobami, które wykorzystują sytuację związaną z koronawirusem. Oszuści przebrani w kombinezony proponują dezynfekcję mieszkań. Później plądrują i okradają z kosztowności i pieniędzy tych, którzy im zaufali. Uważajmy! Nie tylko służby mundurowe i sanitarne zaangażowane są w walkę z pandemią. … Czytaj dalej