Referendum o „Powrót do NORMALNOŚCI” – zadanie RKW wobec wyczerpania się zasobów i prób „reformowania” państwa przez „elity” powołujące się na legendę Solidarności

W rocznicę powstania, a raczej wybuchu Solidarności w 1980 roku, uczciwie i ze smutkiem należy stwierdzić, że legła w gruzach wielka fala nadziei narodowych, które nam towarzyszyły w ostatniej epoce, po dziesięcioleciach rządów mandatariuszy Solidarności (czy to z jej lewicy, czy to z jej tzw. prawicy, odwołujących się do legendy „Solidarności”). Niezależnie kto rządził i z jakich powodów to się stało ta fala legła w gruzach! Niestety nie widać na horyzoncie żadnego innego procesu dziejowego, przełomu lub zrywu, który dałby nadzieję na inne, prawdziwe, faktycznie niepodległościowe elity.
Referendum o POWRÓT DO NORMALNOŚCI””

GŁOS SYNODALNY KATOLIKÓW Z ZIEMI BIŁGORAJSKIEJ

Jezus Chrystus Odkupiciel pokutników Istotą piekła i nieba jest obecność lub brak Boga. Piekło rozpoczęło się, kiedy aniołowie-apostaci utracili na zawsze wizję Boga. o. Atanazy Maria Wojtal w książce „Kilka rozważań nad Stabat Mater Dolorosa„                                                                                   Biłgoraj, 21 lutego 2022 r.                                                  GŁOS SYNODALNY KATOLIKÓW Z ZIEMII BIŁGORAJSKIEJ Koordynator Prac Synodalnych w Diecezji Zamojsko- Lubaczowskiej     Ks. … Czytaj dalej

Sprawozdanie z dotychczasowych prac Stowarzyszenia RKW w Parlamencie RP