Osoby poszukiwane przez polski wymiar sprawiedliwości Europejskim Nakazem Aresztowania nie będą mogły więcej powoływać się na brak demokracji w Polsce.

Zapewne czytelnicy pamiętają informacje kiedy to sądy w różnych europejskich krajach odmawiały wydania pospolitych przestępców polskiemu wymiarowi sprawiedliwości. Powoływały się na dość mgliste informacje o rzekomym braku demokracji w Polsce i o niekonstytucyjności polskiego wymiaru sprawiedliwości. Handlarze narkotyków, złodzieje, bandyci którzy już zostali schwytani w krajach Unii Europejskiej powoływali się na rzekomy brak demokracji w … Czytaj dalej

Senat Berlina przyznał, że testy PCR na Covid są bezużyteczne

Jak można się dowiedzieć ze strony centrolewicowego niemieckiego dziennika „Berliner Zeitung” Senat Berlina – czyli według Wikipedii „Izba Deputowanych (niem.: Abgeordnetenhaus von Berlin), jednoizbowy parlament miasta i jednocześnie kraju związkowego Berlina, wybierany w wyborach powszechnych co 5 lat” –  przyznał, że testy na Covid są całkowicie bezużyteczne. Jak informuje „Berliner Zeitung” „senacki Departament Zdrowia potwierdził, że … Czytaj dalej

KURIER WNET – listopadowy numer miesięcznika tylko w wersji elektronicznej. Artykuł wstępny Jadwigi Chmielowskiej.

Z powodu ograniczeń związanych z pandemią ten numer „Kuriera WNET” można nabyć wyłącznie w wersji elektronicznej (wydanie ogólnopolskie, śląskie i wielkopolskie wspólnie) w cenie 7,9 zł pod adresem: egazety.pl, nexto.pl lub e-kiosk.pl. Artykuł wstępny Jadwigi Chmielowskiej, Redaktor Naczelnej „Śląskiego Kuriera WNET”, znajduje się na s. 1 listopadowego „Śląskiego Kuriera WNET” nr 77/2020. źródło: wnet.fm https://wnet.fm/issues/nr-77-listopad-2020/

Amerykańskie cuda nad urną… – Jacek K. Matysiak prosto z Kaliforni

Moje 3 grosze na temat sytuacji w USA: Dziś Amerykanie siedzą okrakiem na beczce prochu. Można powiedzieć, jesteśmy pod rządami samozwańczej mediokracji, po jaką cholerę i komu potrzebne są wybory, może wystarczy zainstalować następną bananową republikę? W sobotę, 7 listopada w trakcie chaotycznego procesu liczenia głosów w przynajmniej sześciu stanach, Amerykanie obudzili się zaskoczeni informacją, … Czytaj dalej