Wyniki kontroli „wyborów kopertowych” – relacja z konferencji NIK

foto Wyniki kontroli „wyborów kopertowych” – relacja z konferencji 13 MAJA 2021 07:55 Transmisja konferencji prasowej Prezesa NIK Mariana Banasia, podczas której zaprezentowane zostały ustalenia kontroli NIK dotyczącej działań wybranych podmiotów w związku z przygotowaniem wyborów powszechnych na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej zarządzonych na dzień 10 maja 2020 r. z wykorzystaniem głosowania korespondencyjnego.

50 lat temu płonęła łódzka katedra – Jan Szałowski

Dzisiaj przypada 50.a rocznica pożaru łódzkiej katedry. Wtedy także był wtorek i także dzień 11 maja. Drugi dzień matur pisemnych rocznika 1971. Tego dnia pisano egzamin z matematyki, dzień wcześniej z języka polskiego. Pożar widoczny był z daleka, gdyż łódzka neogotycka katedra, zbudowana ponad sto lat temu, należała do najwyższych budynków w mieście. Także dzisiaj, … Czytaj dalej

Towarzyszki Lichockiej pyrrusowe zwycięstwo czyli petycja PCH

Polonia Christiana uruchomiła na swoich stronach internetowych petycję wzywającą prezesa TVP Jacka Kurskiego do przywrócenia na antenę programu Jana Pospieszalskiego „Warto rozmawiać” Apelujemy do prezesa TVP Jacka Kurskiego o przywrócenie na antenę programu Jana Pospieszalskiego „Warto rozmawiać” i głośno sprzeciwiamy się blokowaniu pluralizmu w telewizji publicznej. Dalej autorzy petycji wzywają: DAJCIE ROZMAWIAĆ! Bardzo trafnie zauważają … Czytaj dalej

Film „Stan zagrożenia” dzisiaj w TVP – do siedmiu razy sztuka ?

fot.: Photo Mix z Pixabay Jak podaje portal organizacji społecznej Solidarni 2010, żądającej wyjaśnienia sprawy katastrofy smoleńskiej, dzisiaj o 21:15 ma dojść do emisji filmu „Stan zagrożenia”. Jak informuje portal: 14.04.2021 r. – UWAGA! „Stan Zagrożenia” Ewy Stankiewicz pojawił się w ramówce TVP1 w niedzielę 18.04. o godz. 21.15.Emisje w  TVP POLONIA:19.04 – 22.35, powtórki – … Czytaj dalej