IPN zaprasza na uroczystości z okazji Narodowego Dnia Pamięci Powstania Warszawskiego – 01.08.2021 – g. 17:00 Łódź – Ogrodowa 39 – Stary Cmentarz

Instytut Pamięci Narodowej Oddział w Łodzi zaprasza na uroczystości z okazji Narodowego Dnia Pamięci Powstania Warszawskiego. 77. rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego upamiętnimy przy grobie Barbary Nazdrowicz ,,Wiewiórki” na części katolickiej Starego Cmentarza w Łodzi. Oddamy cześć Powstańcom Warszawskim, cywilnym ofiarom zbrodni okupanta oraz lotnikom niosącym pomoc walczącej stolicy. Po wygłoszeniu okolicznościowych przemówień nastąpi uroczyste złożenie … Czytaj dalej

Ks. prof. Dariusz Oko: Teraz kapłanów za kratki wsadzają niemieccy księża z „lawendowej mafii” – poprzyj petycję w obronie ks. Profesora

Jestem skazany na 4 miesiące więzienia, jeśli grzywna nie zostanie przeze mnie zapłacona. To dość wysoka kara za jeden artykuł naukowy. Przypomnę tylko, że żaden esesman nie był ścigany w Niemczech. Większość z nich nie spędziła nawet dnia w więzieniu. Widać, że moja zbrodnia jest większa. To są smutne wiadomości, ale jest pierwsza reakcja kościoła, dostałem list … Czytaj dalej

Wielki sukces naszego Naczelnego – prestiżowa nagroda Animus et Semper Fidelis dla Marcina Dybowskiego

Szanowni Państwo W dniu 29.maja br. w Wejherowie odbyły się tegoroczne, przeniesione z lutego, uroczystości Zaślubin Pilski z morzem. Uroczystość zapoczątkowana została Mszą św. w kościele Trójcy Świętej pod przewodnictwem ks. prałata Tadeusza Reszki. Laureatami tegorocznych nagród Animus et Semper Fidelis 2021 byli Marcin Dybowski, Piotr Książek oraz prof. Andrzej Nowak. foto + źródło

Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! zapraszamy wszystkich na wspólną modlitwę – 1 lipca – kościół Podwyższenia Św. Krzyża w Łodzi.

Zaprasza kościół parafialny oraz wszyscy parafianie z Podwyższenia Świętego Krzyża w Łodzi Poniżej zamieszczamy link, który wyjaśni Państwu przyczynę potrzeby bardzo wzmożonej modlitwy – zapraszamy wszystkich do wspólnej modlitwy! WSPOMNIANY POWYŻEJ LINK

Dramatyczna sytuacja w parafii Podwyższenia Św. Krzyża w Łodzi

W łódzkiej parafii Podwyższenia Św. Krzyża został zawiązany Komitet Obrony Świętokrzyskiej Parafii – zadaliśmy pytanie, przed kim lub przed czym parafianie bronią swej parafii? Poniżej zamieszczamy uzyskaną odpowiedź. Dodać należy, iż wśród sygnatariuszy tworzących Komitet są przedstawiciele wszystkich grup działających na terenie Parafii. Komitet zapowiedział zbieranie podpisów akcesyjnych do Komitetu jutro, 27. czerwca, po wszystkich … Czytaj dalej

Oświadczenie przeciw szczepieniu dzieci na COVID-19