Wojewódzki Oddział RKW Mazowsze – wybór władz Oddziału

W dn. 7.07 br. w Warszawie odbyło się I Walne Zgromadzenie Koordynatorów Oddziałów Powiatowych i Koordynatorów Okręgowych Stowarzyszenia RKW województwa mazowieckiego.

W tajnym głosowaniu wybrano władze Zarządu Oddziału Wojewódzkiego RKW:

na koordynatora Oddziału – Andrzeja Zduna

na członka Zarządu Oddziału RKW Mazowsze – Adriana Witasa

na członka Zarządu Oddziału RKW Mazowsze – Lecha Rusteckiego
na Delegata do Rady Koordynatorów Krajowego Zarządu Głównego – Marcina Dybowskiego.
Ze względu na dynamikę rozwoju RKW i czas potrzebny na swobodne decyzje co do przystąpienia do Stowarzyszenia wybrane osoby podjęły decyzję, iż podadzą się do dymisji w okolicy grudnia 2015, gdy nastąpi rozwój struktur Stowarzyszenia i w większym gronie będzie można podjąć dalsze decyzje o przyszłości i władzach RKW.
Wystosowano wniosek do Krajowego Zarządu Głównego Stowarzyszenia RKW o utworzenie Mazowieckiego Oddziału Wojewódzkiego  Stowarzyszenia RKW pod nazwą RKW Mazowsze.
Po dyskusji z udziałem wszystkich zaproszonych koordynatorów, także tych którzy nie zdecydowali się jeszcze na wstąpienie do Stowarzyszenia, podpisano deklarację o chęci szerokiej współpracy.
Jednocześnie sygnatariusze deklaracji wzywają koleżanki i kolegów z RKW w innych województwach do nawiązywania współpracy i wspólnego podjęcia działań mających na celu uczciwe przeprowadzenie referendum oraz wyborów parlamentarnych. (Pod deklaracją podpisało się 14 osób)
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej Zdun