8 marca – konferencja „W obronie praw kobiet”

Fundacja Instytut na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris propaguje szereg inicjatyw mających na celu przywrócenie normalności w świecie zdominowanym przez ideologię marksistowską pod szatami tzw. demokracji liberalnej, staje w obronie prześladowanych ludzi, naprzeciw prawicowemu nurtowi wyznającemu determinizm i nieuchronność zalewu lewactwa.

Tym razem, 8 marca organizuje konferencję, a w zasadzie cykl konferencji „W obronie praw kobiet”, których celem jest przeprowadzenie rzetelnej i wolnej od ideologii dyskusji nad stanem realizacji praw kobiet w dzisiejszym świecie.

Jest to zadanie o tyle trudne, że to właśnie termin „prawa kobiet” jest dziś jednym z najbardziej zinstrumentalizowanych pojęć w debacie publicznej. Organizowany przez nas cykl konferencji służyć ma próbie odkłamania tego terminu i zastanowienia się nad realnymi zagrożeniami dla praw kobiet, skutecznymi sposobami ich zwalczania oraz wzmocnienia pozycji kobiet.

Konferencja odbędzie się 8 marca, godz. 16:00, relacja z niej pod tym linkiem.

Hieronim Stawka

źródło: ordoiuris.pl