Plan filmowy na Ostrowie Tumskim i moście Jordana

W najbliższych dniach w Poznaniu kręcone będą zdjęcia do filmu o Orlętach Lwowskich. Od 19 do 23 września 2020 r., w związku z organizacją planu filmowego w rejonie mostu biskupa Jordana na Ostrowie Tumskim w Poznaniu, wystąpią utrudnienia w ruchu i parkowaniu pojazdów w rejonie katedry, na ul. Zagórze i ul. Ostrów Tumski.

Katedra Poznańska. Na pierwszym planie znaki drogowe - grafika artykułu
W związku z kręceniem filmu zmieni się organizacja ruchu koło Katedry fot. ZDM

W tym czasie zamknięty będzie przejazd i przejście przez most biskupa Jordana oraz dojazd do katedry ulicą Zagórze (na wysokości mostu Mieszka I).

Nie będzie przejazdu wzdłuż południowej ściany katedry (za wjazdem do siedziby Kurii Metropolitalnej), a także możliwości parkowania bezpośrednio wokół katedry oraz na zamkniętym odcinku ul. Zagórze. Ulica Ostrów Tumski po zachodniej stronie katedry będzie w tym czasie dwukierunkowa.

Sugerowany dojazd w rejon katedry ulicą kard. S. Wyszyńskiego wyłącznie od strony ronda Śródka. Dostępne pozostaną parkingi przy ul. Wieżowej i ul. Dziekańskiej.

Prosimy kierowców o wcześniejsze usunięcie pojazdów z miejsc oznaczonych tymczasowymi zakazami zatrzymywania się.

RB, MIR

źródło: komunikat UM Poznań; https://www.poznan.pl/mim/info/news/plan-filmowy-na-ostrowie-tumskim-i-moscie-jordana,153069.html