Etyk z KUL w Radiu Maryja o protestujących: Nie są Polakami

– Nie ma kompromisu między życiem i śmiercią, prawdą i kłamstwem, dobrem i złem, Bogiem i diabłem. Ten, kto wierzy w tej sprawie w kompromis, dialog i porozumienie, kto do nich nawołuje, już przegrał – powiedział Paweł Skrzydlewski, filozof i etyk z Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Chełmie, komentując orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego ws. aborcji i protesty na ulicach polskich miast po tej decyzji.

Po orzeczeniu Trybunału Konstytucyjnego w sprawie aborcji od tygodnia w Polsce trwają protesty, do których dochodzi w czasie obowiązywania obostrzeń wprowadzonych w związku z epidemią koronawirusa, które zakazują organizowania zgromadzeń publicznych liczących więcej niż pięć osób. W kilku miastach podczas protestów doszło do zamieszek i bójek.

Czytaj więcej na: https://www.rp.pl/Spor-o-aborcje/201109989-Etyk-w-Radiu-Maryja-o-protestujacych-Nie-sa-Polakami.html?preview=1&remainingPreview=7&grantedBy=preview&