Zdumiewająca polityka zagraniczna Tomasza Grodzkiego? Dwie różne notatki ze spotkania z ambasadorem Rosji. Deklaracje nie uzgodnione z MSZ

Szczeciński marszałek senatu, znany też całej Polsce z afery łapówkarskiej w szpitalu w Zdunowie zadziwił ostatnio opinię publiczną  podejrzanymi zachowaniami na linii Polska-Rosja podczas spotkania z ambasadorem Siergiejem Andriejewem.

Kancelaria Senatu przekazała portalowi tvp.info notatkę, z której wynika, że marszałek Tomasz Grodzki „zaproponował odnowienie relacji między izbami wyższymi parlamentów obu krajów na szczeblu wicemarszałków izby, jako ostrożne otwarcie kanału komunikacji” i miał to uczynić „w uzgodnieniu z MSZ”. Za kontakty z Radą Federacji Rosji miałby odpowiadać senator Bogdan Borusewicz, członek PO.

Portal tvp.info porównał otrzymaną notatkę z Senatu z wersją dokumentu przesłanego w tej sprawie do MSZ. Zdziwienie budzą zasadnicze różnice obu wersji tego samego spotkania.

Więcej na TVP3 SZCZECIN

Na podstawie szczecin.tvp.pl