Komentarz redakcji:

Przedstawiamy poniżej e-maila kanadyjskiego parlamentarzysty, który ostrzega przed covidowym spiskiem. Ponieważ pojawiły się również głosy, iż e-mail ten jest fake newsem, zamieszczamy również tę opinię.

Nie wnikając w kwestię prawdziwości autorstwa tego ostrzeżenia, pozostawiamy materiał na stronie w ramach hipotezy roboczej przedstawiającej pewne możliwości wykorzystania pandemii Covid-19.

W takim ujęciu poniższe ostrzeżenie nie jest ani prawdziwe, ani fałszywe – jest rodzajem scenariusza o jakimś prawdopodobieństwie realizacji, który umożliwia analizę zagrożeń wynikających z potencjalnej możliwości nadużywania władzy pod pretekstem walki z pandemią.

ORYGINALNA WIADOMOŚĆ:

Drogi ….[X]

Chcę Ci przekazać kilka bardzo ważnych informacji. Jestem członkiem komitetu Partii Liberalnej Kanady. Zasiadam w kilku komisjach, ale informacje, które przedstawiam, pochodzą od Komitetu Planowania Strategicznego (którym kieruje PMO).

Zacznę od stwierdzenia, że nie jestem z tego ujawniania zadowolony, ale muszę to zrobić. Jako Kanadyjczyk i co ważniejsze jako rodzic, który chce lepszej przyszłości nie tylko dla moich dzieci, ale także dla innych. Innym powodem, dla którego to robię, jest to, że mniej więcej 30% członków komisji nie jest zadowolonych z kierunku, jaki przyjmie Kanada, ale nasze opinie zostały zignorowane i planują oni bez względu na tę naszą opinię zrealizować swoje cele. Dali oni również nam jasno do zrozumienia, że nic ich nie powstrzyma by osiągnąć to, co zaplanowali.

Harmonogram i cel zostały określone przez PMO i wygląda to następująco:

– Faza wtórnych ograniczeń blokowania w sposób ciągły, zaczynając od głównych obszarów metropolitalnych w pierwszej kolejności, a następnie rozszerzając się na zewnątrz. Przewidywany termin do listopada 2020 r.
– Przyspieszony zakup (lub budowa) obiektów izolacyjnych w każdej prowincji i na każdym terytorium. Przewidywany do grudnia 2020 r.
– Codzienne nowe przypadki COVID-19 przekroczą możliwości testowania, w tym wzrost liczby zgonów związanych z COVID po tych samych krzywych wzrostu. Przewidywany termin do końca listopada 2020 r.
– Całkowita i totalna wtórna blokada (znacznie bardziej rygorystyczna niż ograniczenia pierwszej i drugiej fazy kroczącej). Przewidywany koniec grudnia 2020 r. – początek stycznia 2021 r.
– Reforma i rozszerzenie programu dla bezrobotnych, który ma zostać przekształcony w program powszechnego dochodu podstawowego. Przewidywany do I kwartału 2021 r.
– Przewidywana mutacja COVID-19 i / lub koinfekcja wtórnym wirusem (określanym jako COVID-21) prowadząca do trzeciej fali o znacznie wyższej śmiertelności i wyższym wskaźniku zakażenia. Przewidywany termin do lutego 2021 r.
– Codzienne nowe przypadki hospitalizacji z powodu COVID-21 oraz zgonów związanych z COVID-19 i COVID-21 przekroczą możliwości placówek medycznych. Oczekiwany kwartał I – II kwartał 2021 r.
– Wprowadzone zostaną wzmocnione ograniczenia dotyczące blokowania (określane jako trzecia blokada). Zostaną wprowadzone pełne ograniczenia w podróżowaniu (w tym między prowincjami i między miastami). Przewidywany II kwartał 2021 r.
– Przejście osób fizycznych do programu powszechnego dochodu podstawowego. Oczekiwana połowa drugiego kwartału 2021 r.
– Przewidywane awarie łańcucha dostaw, niedobory zapasów, duża niestabilność gospodarcza. Przewidywany koniec drugiego kwartału 2021 r.
– Rozmieszczenie personelu wojskowego w głównych obszarach metropolitalnych, a także na wszystkich głównych drogach w celu ustanowienia punktów kontroli podróży. Ogranicz podróż i ruch. Zapewnij wsparcie logistyczne w okolicy. Przewidywany do III kwartału 2021 r.

Wraz z przedstawionym harmonogramem komitet ds. Planowania Strategicznego został poproszony o zaprojektowanie skutecznego sposobu przekształcenia Kanadyjczyków w celu sprostania bezprecedensowemu przedsięwzięciu gospodarczemu. Takiemu, który zmieni oblicze Kanady i na zawsze zmieni życie Kanadyjczyków. Powiedziano nam, że aby zrównoważyć to, co było w istocie załamaniem gospodarczym w skali międzynarodowej, rząd federalny zamierza zaoferować Kanadyjczykom całkowite umorzenie długów. Oto jak to działa: rząd federalny zaoferuje wyeliminowanie wszystkich osobistych długów (hipoteki, pożyczki, karty kredytowe itp.), które zostaną zapewnione Kanadzie przez MFW w ramach programu znanego jako World Debt Reset. W zamian za przyjęcie tego całkowitego umorzenia długów, jednostka straciłaby na zawsze własność jakiejkolwiek własności i majątku. Osoba musiałaby również zgodzić się na udział w harmonogramie szczepień przeciwko COVID-19 i COVID-21, który zapewniłby jej nieograniczone podróżowanie i nieograniczone życie nawet przy pełnej blokadzie (poprzez użycie identyfikatora ze zdjęciem zwanego kanadyjskim HealthPass ).

Członkowie komitetu zapytali, kto stałby się właścicielem skonfiskowanego mienia i aktywów w tym scenariuszu i co stałoby się z pożyczkodawcami lub instytucjami finansowymi, po prostu powiedziano nam, że „program World Debt Reset zajmie się wszystkimi szczegółami”. Kilku członków komisji kwestionowało również, co by się stało z osobami, które odmówiłyby udziału w programie World Debt Reset, HealthPass lub harmonogramie szczepień, a odpowiedź, którą otrzymaliśmy, była bardzo niepokojąca. Zasadniczo powiedziano nam, że naszym obowiązkiem jest upewnienie się, że opracujemy plan, który zapewni, że to się nigdy nie wydarzy. Powiedziano nam, że udział w tym przedsięwzięciu leży w interesie poszczególnych osób. Kiedy kilku członków komitetu bezlitośnie naciskało na odpowiedź, powiedziano nam, że ci, którzy odmówią, będą żyć w ramach blokady przez czas nieokreślony. I że w krótkim czasie, gdy więcej Kanadyjczyków przejdzie do programu umorzenia długów, ci, którzy odmówią udziału, zostaną uznani za zagrożenie dla bezpieczeństwa publicznego i zostaną przeniesieni do izolatek. Gdy znajdą się w tych placówkach, otrzymają dwie możliwości: uczestniczą w programie umorzenia długów i zostaną zwolnieni lub będą pozostawać w izolatce na czas nieokreślony w ramach kategorii poważnego zagrożenia dla zdrowia publicznego i nastąpi konfiskata całego ich majątku.

Tak więc, jak możesz sobie wyobrazić, po wysłuchaniu tego wszystkiego, przerodziło się to w dość gorącą dyskusję i przekroczyło wszystko, czego kiedykolwiek byłem świadkiem. W końcu PMO zasugerowało, że cały program ruszy do przodu bez względu na to czy kto się z nim zgadza, czy nie. I, że nie będzie to tylko Kanada, ale w rzeczywistości wszystkie kraje będą miały podobne harmonogramy i programy. Że musimy wykorzystać sytuacje, które przed nami stoją, aby promować zmiany na większą skalę dla dobra wszystkich. Członkowie, którzy byli przeciwni i ci, którzy poruszyli kluczowe kwestie, które wynikną z takiej sytuacji, zostali całkowicie zignorowani. Nasze opinie i obawy zostały zignorowane. Po prostu powiedziano nam, żebyśmy to zrobili.

Wiem tylko, że mi się to nie podoba i myślę, że to umieści Kanadyjczyków w mrocznej przyszłości.

Vancouver, Kanada

„Wyciek” planów zamknięcia Kanady jest fałszywy

Jednak rzekomo wyciekający e-mail jest fałszywy.

„Wpis, do którego się odnosiliście, oraz inne wpisy o tej samej treści nie są autentyczne i nie istnieje taki komitet” – powiedział Braeden Caley, starszy dyrektor ds. Komunikacji w Liberalnej Partii Kanady.

5 komentarzy do wpisu „Kanadyjski parlamentarzysta ujawnił szalone plany Trudeau! COVID jako narzędzie do zniewolenia – prawda czy fałsz?”