W Brukseli sprofanowano polskie symbole narodowe

Akcja organizacji Kampania Przeciw Homofobii wymierzona przeciwko Polsce. Iluminacja „Stop 'strefom wolnym od LGBT’ w Polsce!” na budynku Komisji Europejskiej.

Jak donosi portal wpolityce.pl,  organizacja KPH nie przebiera w środkach aby dokuczyć mocno przywiązanej do wartości chrześcijańskich Polsce. 22 września jej przedstawiciele oraz solidaryzującej się ze środowiskami LGBT organizacji All Out złożyli na ręce unijnej Komisarz ds. Równości pismo dotyczące m.in. rzekomej homofobicznej nagonki na środowiska LGBT w Polsce.

Jako dodatek nadzwyczajny do petycji na fasadzie gmachu głównej siedziby Komisji Europejskiej w Brukseli pojawiła się antypolska iluminacja wykorzystująca w kontrowersyjny sposób nasze barwy narodowe. Godło Polski na tęczowym tle, a zamiast czerwieni kolory kojarzące się z coraz bardziej agresywnymi środowiskami LGBT.

Z treści wpisów jakie dumna ze stylu działania organizacja KPH zamieściła na swoim facebookowym profilu wynika, że akcja,  miała na celu wezwanie unijnych instytucji do utemperowania  homofobicznej według nich Polski. Po pojawiającym się już na porządku dziennym znieważaniu symboli religijnych przyszła pora na narodowe. Zachodzi pytanie czy coraz bardziej śmiałe działania środowisk LGBT mają jakieś granice?!

Opracowanie BC
Źródło:      https://wpolityce.pl/swiat/518803-profanacja-polskich-barw-narodowych-na-budynku-ke

Obraz Jai79 z Pixabay

1 komentarz do wpisu “W Brukseli sprofanowano polskie symbole narodowe”