,,Patrząc na skład zarządu tego stowarzyszenia, nikt nie uwierzy w deklarację określoną nazwą. Sprawa jest jasna, gra idzie o przyszłe wybory samorządowe”.

Tak w internecie skomentował nową inicjatywę gwiazdy polskiego senatu Stanisława Gawłowskiego (szkoda, że nie z powodu zasług dla kraju), radny sejmiku województwa zachodniopomorskiego Artur Wezgraj.

Mieszkańcy Koszalina przyzwyczaili się już do konferencji senatora Gawłowskiego, który ostatnio krytykuje ,,wszystko i wszystkich” jeśli chodzi o zarządzanie miastem. Co ciekawe niezależny parlamentarzysta, koszalińskiej władzy zarzuca głównie przy tym szkalowanie dobrego imienia Platformy Obywatelskiej choć to właśnie prezydentowi miasta Piotrowi Jedlińskiemu powinno bardziej zależeć na jej pozytywnym wizerunku, ponieważ to właśnie dzięki poparciu PO zwyciężył w wyborach samorządowych by objąć prezydencki fotel.

Wszyscy począwszy od mieszkańców, a skończywszy na samorządowcach zastanawiają się jaki plan ma na siebie sentor Gawłowski, który wytyka koszalińskiej władzy, z tak niezwykłym zapałem, błędne według niego decyzje robiące kiepski PR Platformie Obywatelskiej, a w dodatku powołał do życia stowarzyszenie polityczne Kocham Koszalin i porwał za sobą nie tylko kilku radnych miejskich z KO, ale nawet wicemarszałka województwa zachodniopomorskiego Tomasza Sobieraja.

Jak donosi portal gk24.pl wojewódzki radny Artur Wezgraj, który skomentował w internecie nieprzychylne nastawienie senatora do prezydenta Koszalina, nie ma wątpliwości jakie kierują nim pobudki:
,,(…)postanowił rozwalić jedność lokalnego obozu politycznego w imię władzy dla samego siebie”.

I nie on jedyny ma przeświadczenie o rozpoczęciu się właśnie wielkiej kampanii wyborczej senatora Gawłowskiego, który z powodu braku innych, poza „melioracyjnymi” osiągnięć, musi się skupić na niedoskonałościach przeciwników lub po prostu je stworzyć, jeśli takowych nie mają. Inny rozmówca dziennikarza Głosu Koszalińskiego być może przejrzał grę, którą prowadzi senator z bardzo kiepską, przez zarzuty w aferze melioracyjnej, pozycją polityczną:
,,On wie, że traci władzę, traci wpływy, to więc jest jego atak wyprzedzający (…) w wyścigu w następnych wyborach na prezydenta”.

Chyba pora za jednym z komentujących (Gość) sytuację na koszalińskiej scenie politycznej w portalu gs24.pl zaapelować do najwyraźniej pozbawionego autorefleksji senatora:

,,Panie Gawłowski weź się w końcu do uczciwej pracy”.

Więcej o lokalnej wojence na stronie:      https://gk24.pl/wojna-o-koszalin-czyli-jak-prezydent-jedlinski-z-senatorem-gawlowskim-musieli-sie-pogniewac-na-siebie/ar/c1-15303913

Opracowanie BC
Źródło:

4 komentarze do wpisu „Senator Gawłowski zakłada stowarzyszenie Kocham Koszalin i krytykuje ,,wszystko i wszystkich””