,,Nie będziemy siedzieć cicho!” – koszalińskiej młodzieży nie podoba się polityka rządu PiS

Koszalin przyłączył się do Strajku Wkurzonych. Protest młodzieży odbył się przed siedzibą PiS. Jak stwierdził jeden z biorących udział w młodzieżowej manifestacji, przedstawiciele władzy ,,Naruszają konstytucję i podstawowe prawa człowieka”.

Kraków, Warszawa, Katowice, Lublin i Koszalin to miasta, w których 7 sierpnia odbyły się manifestacje niezadowolonych z polityki władzy. Jak czytamy na Facebooku ,,wkurzeni” mają rządzącym wiele do zarzucenia:

,,Wybory prezydenckie już za nami, ale partia rządząca nie przestaje generować kolejnych skandali robiąc przekręty i szczując na mniejszości, aby odwrócić uwagę od swojego nieudolnego zarządzania państwem. (…) Pokaż, że domagasz się zmiany, aby położyć kres przekrętom finansowym, partyjniactwu i manipulacji”.         ( https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=153566916376458&id=100255831707567&__tn__=%2As%2As-R )

Na YouTube można obejrzeć filmik nakręcony w Koszalinie podczas ,,Strajku Wkurzonych” pod hasłem: ,,Nie będziemy siedzieć cicho!” (https://youtu.be/pZ7OSeveSlc).

I mimo, że wielu obywateli naszego kraju nie utożsamia się z wszystkimi postulatami ,,wkurzonych” jak i internetowego ruchu ośmiu gwiazd, chyba wszystkim Polakom wypada podpisać się obiema rękami pod hasłem z Facebooka: ,,Przyszłość Polski jest w naszych rękach!”.  Uważajmy, żeby niezadowolenia społecznego nie wykorzystali „przebierańcy”…