Czy kobiety polityczki PO mogą mieć własne zdanie na temat formacji? Tak, pod warunkiem, że zachowają je tylko dla siebie

Według Sławomira Neumanna posła Koalicji Obywatelskiej, PO – „Platforma jest partią, gdzie można powiedzieć wiele i nikomu za to włos z głowy nie spada”. Ale tylko pod warunkiem, że nie jest przed wyborami, mówi się cicho i nie jest się kobietą. Szczecińska działaczka Platformy Obywatelskiej Aleksandra Wasilewska została zawieszona w prawach członka partii za ostrą krytykę w mediach społecznościowych jej liderów, kandydatki na prezydenta oraz brak strategii i chęci działania.
„Za skandaliczne uważam lenistwo, palenie cygar i nieprzygotowanie strategii dla Polski. Pośrednie wpychanie nas w rządy PiS. Za skandaliczne uważam nieprzygotowanie ustawy dotyczącej sądownictwa i służby zdrowia. Za skandaliczne uważam skręt w lewo i współpracę ze skrajną lewicą”.

„Uważam, że Platformę było stać na wyjątkowego kandydata. Jest to taki format partii, który mógł przez 4 lata przygotowywać kandydata i merytorycznie i wizerunkowo. Kandydatka PO jest wzięta w ostatniej chwili – miła, ale całkowicie pozbawiona kompetencji”.

„Do debaty przygotowany jest Duda. Kidawa lepiej by unikała wszelkich występów. Rzeczywiście, niech już lepiej się uśmiecha”.

Reakcja Wasilewskiej poprzez wyrażenie na forum własnych poglądów jest wynikiem tego, że „PO drwi z wyborców ustawiając wybory kandydata na prezydenta oraz przewodniczącego partii”.
Więcej na TVP3 SZCZECIN

Na podstawie szczecin.tvp.pl