Ewa Czachorowska – piękna, młoda, utalentowana i bogata – rozpoczynamy cykl „Ludzie, których warto poznać” (+video)

W ostatnich dniach Ewa Czachorowska wraz z zespołem zakończyła prace remontowe i renowacyjne ołtarza Matki Bożej Ostrobramskiej w kościele p.w. Najświętszego Serca Jezusowego w Tomaszowie Mazowieckim.

Z wykształcenia jest artystą plastykiem. Ukończyła Akademię Sztuk Pięknych w Łodzi z wyróżnieniem. Przedstawiamy ostatnie dokonania Ewy z wielkim ukontentowaniem i dumą, ponieważ jest naszą wolontariuszką. W czasie, gdy nie ratuje zabytków i drogocennych dzieł sztuki, szefuje terenowym strukturom Stowarzyszenia RKW w Aleksandrowie Łódzkim.

Ponieważ odbyła również roczny staż pisania ikon, w przyszłym roku planuje zorganizowanie nieodpłatnych warsztatów ikonopisania dla młodych, starszych, początkujących i nawet już dla zaawansowanych adeptów pisania ikon.

Aleksandrów Łódzki z powodu swej bliskości do Łodzi, jest niestety pustynią kulturalną, a wielu osób nie stać na godzinne dojazdy do łódzkich domów kultury, które i tak nie realizują takiego projektu. Blisko jest, gdy ma się auto. Autobusem dla młodszych dzieci, już tak blisko nie jest…

Serdecznie gratulujemy pani Ewie Czachorowskiej talentu, wielkiej wytrwałości i cierpliwości, jakiej wymaga jej zawód oraz pięknego sukcesu, jakim jest jej praca.

oprac. Jacek Biel