DR B. ROGALSKI: JAKO PREZES ZJEDNOCZENIA CHRZEŚCIJAŃSKICH RODZIN, ALE PRZEDE WSZYSTKIM JAKO RODZIC WYSTĄPIŁEM DO PREMIERA Z APELEM O DYMISJĘ PANA MINISTRA D. PIONTKOWSKIEGO

Jako prezes Zjednoczenia Chrześcijańskich Rodzin, ale przede wszystkim jako rodzic wystąpiłem do pana premiera z apelem o dymisję pana ministra Dariusza Piontkowskiego, bo cała sprawa wokół dymisji pana kuratora Grzegorza Wierzchowskiego jest sprawą skandaliczną. Pan minister powinien zdawać sobie sprawę z tego, że żyjemy w bardzo trudnych czasach, że żyjemy w czasie rewolucji światopoglądowej – powiedział dr Bogusław Rogalski, prezes Zjednoczenia Chrześcijańskich Rodzin, w poniedziałkowej audycji „Aktualności dnia” w Radiu Maryja.

Zjednoczenie Chrześcijańskich Rodzin wystąpiło z apelem do premiera Mateusza Morawieckiego o dymisję Dariusza Piontkowskiego, ministra edukacji narodowej, w związku z odwołaniem ze stanowiska łódzkiego kuratora oświaty Grzegorza Wierzchowskiego.

– Jako prezes Zjednoczenia Chrześcijańskich Rodzin, ale przede wszystkim jako rodzic wystąpiłem do pana premiera z apelem o dymisję pana ministra Dariusz Piontkowskiego, bo cała sprawa wokół dymisji pana kuratora Grzegorza Wierzchowskiego jest sprawą skandaliczną. Pan minister powinien zdawać sobie sprawę z tego, że żyjemy w bardzo trudnych czasach, że żyjemy w czasie rewolucji światopoglądowej, obyczajowej, która się u nas rozgrywa – wskazał gość Radia Maryja.

Ta rewolucja przekroczyła Odrę i przybyła do nas z Zachodu – zaznaczył dr Bogusław Rogalski.

– Przypomnę tylko, że kraje Europy Zachodniej zostały skutecznie pozbawione wartości chrześcijańskich w przestrzeni publicznej, również w szkole. Dzisiaj na tym posterunku obrony wartości Europy łacińskiej, chrześcijańskiej pozostała Polska, zatem my dzisiaj, w przeddzień rozpoczęcia nowego roku szkolnego z wielką obawą i niepokojem patrzymy na to, co dzieje się w polskiej oświacie oraz jakie drogowskazy daje nam Ministerstwo Edukacji Narodowej, bo my rodzice, polskie społeczeństwo – w większości chrześcijańskie – potrzebujemy, aby nasze młode pokolenie było wychowywane zgodnie z naszymi wartościami, które od ponad 1000 lat towarzyszą naszemu narodowi – powiedział prezes Zjednoczenia Chrześcijańskich Rodzin.

To są wartości chrześcijańskie. Z tego sprawę powinien sobie zdawać pan minister – oznajmił dr Bogusław Rogalski.

– Zdymisjonowanie kuratora oświaty za to, że publicznie powiedział prawdę, broniąc naszych dzieci i szkoły przed bardzo agresywną i dyskryminującą nas ideologią LGBT, a przede wszystkim szkodliwą dla naszych dzieci i młodzieży, bo to trzeba podkreślić, dymisjonując pana kuratora dał zielone światło i stworzył pewien precedens dla tych agresywnych środowisk do dalszego działania. Dzisiaj, gdy mamy do czynienia z deprawacją naszych dzieci i młodzieży oraz wchodzeniem tzw. seksedukatorów do szkół, my potrzebujemy odważnych nauczycieli, kuratorów, odważnego ministra edukacji narodowej, który będzie przeciwstawiał się tej agresywnej ideologii. Niestety pan minister uległ presji środowisk liberalno-lewicowych oraz posłów SLD oraz PO i zdymisjonował pana kuratora, zamiast stanąć za nim murem – podsumował gość „Aktualności dnia”.

Całą audycję „Aktualności dnia” z udziałem dr. Bogusława Rogalskiego można odsłuchać [tutaj].

Za: radiomaryja.pl