Firma MAMONA przejmuje transmisje Mszy Świętych – 30% albo L

MojaParafia.online to ogólnopolska platforma masowych transmisji Mszy Świętych wraz dodatkowymi modułami (w tym dla zainteresowanych parafii funkcją płatności elektronicznych).

Już 4 kwietnia, tuż przed Niedzielą Palmową, rusza nowa platforma MojaParafia.online

Oprócz wyszukiwarki konkretnej parafii platforma będzie udostępniała dla lokalnych parafii dwa dodatkowe moduły. Pierwszy z nich to moduł transmisji Mszy Świętej, w którym poszczególne parafie otrzymają bezpłatnie swój login i hasło do nadawania transmisji, będą też miały możliwość integracji z już wykorzystywanymi kanałami transmisji jak Youtube czy Facebook. Drugi z przygotowanych modułów umożliwi przyjmowanie ofiar, z wykorzystaniem obsługi płatności dedykowanych jak również integrację z już posiadanymi kanałami płatności elektronicznych czy zrzutek społecznościowych.

Dzięki wbudowanym mechanizmom społecznościowym prowadzący transmisję Mszy Świętych ma dostęp do pełnych statystyk związanych z uczestnikami transmitowanej liturgii, jak również złożonych ofiar.

Wszystko bezpłatne to na czym zarabia Mamona i Przyjaciele sp. z o.o.?

Mojaparafia.online to platforma społecznościowa, której model biznesowy opiera się jedynie na mikroprowizji od obsługiwanych płatności. Właścicielem platformy jest spółka Mamona i Przyjaciele sp. z o.o. notowana na alternatywnej giełdzie spółek z o.o. (https://spolki.prostagielda.pl). Wdrożeniem platformy do eMszy, MojaParafia.online zajmuje się spółka CWA S.A. notowana na Newconnect.

W nowej wersji modułu płatności znajdują się takie rozwiązania jak stałe, zgodnie z ustalonym harmononogramen wpłaty na dana parafię oraz funkcja składania ofiar podczas konkretnej liturgii.

„Zapewniamy na bieżąco pełne wsparcie związane z podłączeniem poszczególnych parafii” – mówi Anna Nowicka Bala, prezes zarządu Mamona i Przyjaciele sp. z o.o.

Skąd nazwa Mamona?

Nazwa wzięła się z połączenia inicjałów założycielek spółki a skojarzenia z potoczną nazwą pieniędzy są czystym przypadkiem. Mamona to kobieca spółka, która całkiem nieźle radzi sobie z COVID-19.

„Niecodzienna sytuacja w jakiej się wszyscy znaleźliśmy dała nam dodatkowy impuls, żeby pokazać że damy rade” – mówi Anna Nowicka Bala, prezes zarządu Mamona i Przyjaciele sp. z o.o.

Plany na przyszłość

Mojaparafia.online to jedynie kolejny etap w ekspansji na rynku lokalnych płatności bezgotówkowych.

Plany rozwojowe spółki skoncentrowane są na uzyskaniu statusu Małej Instytucji Płatniczej (MIP) i budowie własnej platformy transakcyjnej realizującej m.in. płatności pomiędzy osobami fizycznymi.

Usługi „koleżeńskie” czy działalności nierejestrowane mają na tą chwilę ograniczone możliwości dokonywania rozliczeń i w tym Mamona i Przyjaciele dostrzegają niezagospodarowaną niszę.

Czym będzie wyróżniała się Mamona na tle polskich operatów płatności?

Poza standardową usługą płatności B2C Mamona jako jedyny polski operator będzie obsługiwać płatności między osobami fizycznymi nieprowadzącymi działalności gospodarczej. Na dzień dzisiejszy wszystkie platformy oferujące płatności bezpośrednie między uczestnikami transakcji korzystają z usług podmiotów zagranicznych.

Mamona będzie dawała możliwość obsługi klasycznych modeli sprzedażowych dla użytkowników profesjonalnych prowadzących działalność gospodarczą, jak również rozliczenia usług „koleżeńskich” oraz nierejestrowanej działalności.

Model biznesowy usługi Mamona zakłada, że konta dla użytkowników będą bezpłatne, a mikroprowizje będą pobierane jedynie od transakcji.

Aktualny status projektu „Mamona”

Spółka planuje w ciągu najbliższych 3 miesięcy uzyskać wpis do prowadzonego przez KNF rejestru dostawców usług płatniczych i wydawców pieniądza elektronicznego.

Na chwilę obecną, jeszcze przed uzyskaniem wpisu, przygotowuje rozwiązanie informatyczne w postaci platformy transakcyjnej również w wersji mobilnej. Już wkrótce zostanie udostępniona wersja testowa z API dla popularnych platform ecommerce oraz dedykowane interfejsy dla partnerów biznesowych, którzy będą chcieli zaimplementować rozwiązanie Mamony w swoich serwisach/sklepach/platformach ogłoszeniowych.

O spółce

Mamona i Przyjaciele sp. z o.o. zajmuje się obsługą sklepów internetowych oraz platform sprzedażowych zarówno w zakresie informatycznym, logistycznym, marketingowym oraz administracyjnym, zapewniając pełne wsparcie dla korzystających z usługi firm.

Spółka została założona przez zespół, który posiada doświadczenie przy realizacji projektów na potrzeby uruchomienie MIP oraz kilkanaście projektów platform ecommerceowych wykorzystujących zaawansowane modele płatnicze, w tym obsługa płatności bezpośrednich. Doświadczony zespół stanowi największą wartość spółki i jest fundamentem zapewniającym skuteczne realizowanie postawionych założeń.

źródło: cetrumprasowe.pap.pl