Najnowsza rowerowa mapa Poznania

Tegoroczne wydanie rowerowej mapy Poznania jest już dostępna. Można ją otrzymać bezpłatnie w wyznaczonych punktach lub pobrać wersję elektroniczną.

Mężczyzna na rowerze w centrum miasta, w rękach trzyma mapę - grafika artykułu
Tegoroczna edycja rowerowej mapy Poznania jest już dostępna

Drogi i trasy rowerowe, stacje Poznańskiego Roweru Miejskiego czy też Poradnik Rowerzysty znaleźć można w tegorocznej edycji mapy rowerowej Poznania. Wersja papierowa jest dostępna w siedzibie Zarządu Dróg Miejskich w Poznaniu  przy ul. Wilczak 17 w godzinach pracy (7.00-15.30) w punkcie Informacji Turystycznej na Starym Rynku 59/60 oraz w Centrum Informacji Kulturalnej przy ul. Ratajczaka 44.

W wersji elektronicznej (plik pdf) jest również dostępna na naszej stronie internetowej ZDM.

Mapa rowerowa Poznania 2021, podobnie jak wydanie ubiegłoroczne, została opracowana we współpracy ze Stowarzyszeniem Rowerowy Poznań

Zapraszamy wszystkich rowerzystów do korzystania z najnowszej edycji mapy i życzymy wielu udanych podróży na dwóch kółkach. Mapa może się z pewnością przydać w czerwcu w czasie rywalizacji o Puchar Rowerowej Stolicy Polski. Więcej na ten temat w komunikacie na stronie poznan.pl

źródło: komunikat UM Poznań;