Strajk motorniczych w Elblągu. Nie kursują tramwaje

W poniedziałek (17 lutego) strajk z powodów płacowych rozpoczęła załoga Tramwajów Elbląskich; tramwaje nie wyjechały na trasy a miasto uruchomiło komunikację zastępczą – poinformowała PAP w poniedziałek rzeczniczka urzędu miasta w Elblągu Joanna Urbaniak. Pracownicy spółki domagają się 500 zł podwyżki i wycofania się z porozumienia dotyczącego zwiększonej liczby nadgodzin.

W mieście działa sztab kryzysowy, który zajmuje się analizą możliwości finansowych i zapewnieniem komunikacji zastępczej tak, by mieszkańcy mogli dojechać do pracy czy szkół

– powiedziała Joanna Urbaniak.

Jak poinformował PAP rzecznik Zarządu Komunikacji Miejskiej w Elblągu Michał Górecki, na czas strajku pracowników spółki Tramwaje Elbląskie, Zarząd Komunikacji Miejskiej przygotował autobusową komunikację zastępczą o trasach możliwie jak najbardziej zbliżonych do tras linii tramwajowych. Tam, gdzie tylko było to możliwe, zostały ustawione tymczasowe przystanki – wyjaśnił.

Czytaj więcej: http://infotram.pl/strajk-motorniczych-w-elblagu-nie-kursuja-tramwaje_more_121292.html

Foto: zkm.elblag.com.pl

1 komentarz do wpisu “Strajk motorniczych w Elblągu. Nie kursują tramwaje”