Kolejki przed dużymi sklepami, aptekami i sklepikami w Jaśle. Zobacz, jak mieszkańcy stosują się do nowych obostrzeń

Mieszkańcy Jasła starają się zachowywać przynajmniej 1,5 m odległości od siebie, stojąc w kolejkach czy na przystankach autobusowych. Marek Dybaś

Nasz fotoreporter wczoraj wybrał się na spacer po Jaśle, by zobaczyć, jak mieszkańcy stosują się do nakazów związanych z poruszaniem się w przestrzeni publicznej w czasie epidemii koronawirusa.

po leki też poczekalnia na świeżym powietrzu przy temp. 2st C

Sklepy, apteki, przystanki autobusowe, poczta. Idąc tam, musimy pamiętać o zachowaniu obostrzeń, które obowiązują od 1 kwietnia. Nowe ograniczenia dotyczące sklepów wprowadzają m. in. limit osób przebywających w sklepie – do trzech osób na jedną kasę. W godzinach od 10 do 12 sklepy i punkty usługowe mogą obsługiwać jedynie osoby powyżej 65. roku życia. Dodatkowo, wszyscy klienci mają obowiązek robienia zakupów w jednorazowych rękawiczkach. Za złamanie zasad grozi grzywna w wysokości od 5 tys. do 30 tys. zł.

Za: NaszeMiasto.pl Jasło

Jasło - NaszeMiasto.pl