Jak Unia Europejska sama sobie szkodzi: telefonia komórkowa.

źródło: ShutterStock

Unia Europejska jest znana ze swojej arogancji, bezrefleksyjnie podejmuje decyzje dotyczące życia ludzi, mimo że nie ma do tego prawa .

We wtorkowym, internetowym wydaniu Gazety Prawnej ukazał się artykuł mówiący o tym, że sieci komórkowe nie mogą oferować pakietów z aplikacjami no limits. Okazuje się, że tego typu usługi mogą być niezgodne z prawem unijnym. Tak przynajmniej wynika z wydanej niedawno opinii rzecznika generalnego Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej.

Gazeta Prawna opisuje całe perypetie związane z wyrokami, nakazami i orzeczeniami w których gubią się sami urzędnicy.

Generalnie jednak „Zagwarantowanie równego i niedyskryminacyjnego zarządzania ruchem internetowym jest warunkiem koniecznym, aby sieć była rzeczywiście otwarta dla użytkowników końcowych. To otwarcie oznacza możliwość uzyskania dostępu do treści, aplikacji i usług, a także ich udostępniania i rozpowszechniania bez ograniczeń” – podkreślił Manuel Campos Sánchez-Bordona – rzecznik generalny w Trybunale Sprawiedliwości, w swej opinii.

Także za chwilę użytkownicy pakietów social media w sieciach komórkowych mogą spodziewać się utrudnień lub podwyżek cen dzięki działalności UE i TSUE.

źródło: https://serwisy.gazetaprawna.pl/telekomunikacja/artykuly/1459225,tsue-sieci-komorkowe-nie-moga-oferowac-pakietow-no-limits.html