Burmistrz Ustrzyk Dolnych Bartosz Romowicz oddaje legitymację PSL

Burmistrz Ustrzyk Dolnych, Bartosz Romowicz oddał legitymację Polskiego Stronnictwa Ludowegoi chętnie zapisze się do Prawa i Sprawiedliwości. Przynajmniej tak deklaruje. Nie zrobi tego jednak bezinteresownie. W zamian oczekuje rządowego wsparcia inwestycji lokalnych.

Bartosz Romowicz twierdzi, że Ustrzyki Dolne nie otrzymały pieniędzy z rządowego Funduszu Inwestycji Lokalnych. Jego zdaniem, stało się tak dlatego, że burmistrzem miasta jest on, czyli członek PSL-u. Dlatego z nowym rokiem oddał partyjną legitymację i chętnie zapisze się do partii rządzącej.

Choć burmistrz utrzymuje, że jego propozycja jest poważna, to trudno ją tak traktować. Biorąc pod uwagę, jego liczne wypowiedzi krytykujące Zjednoczoną Prawicę. Wątpliwości nie ma szef powiatowych struktur Prawa i Sprawiedliwości. Natomiast szefa podkarpackich struktur PSL-u zdziwiła decyzja Romowicza o wypisaniu się z partii.

Czy będzie miał w czym wybierać? Tego dowiemy się pewnie w najbliższych miesiącach. Póki co telefon z zaproszeniem do PiSu nie zadzwonił.

Źródło:TVP3 Rzeszów-Aktualności