Wnioski do WSA o wymierzenie grzywny!

17 marca 2016 r. złożyłem Wnioski o wymierzenie grzywny Klubowi Sportowa Polska w Warszawie i LKS “Olszynka” w Ołpinach.

Oba kluby nie były uprzejme spełnić prawnego obowiązku przesłania do WSA otrzymanej ode mnie Skargi na swoją bezczynność.

Klub Sportowa Polska w Warszawie

16 września 2015 r. w trybie dostępu do informacji, skierowałem Wniosek do Klubu Sportowa Polska z pytaniem o wysokość opłaty weryfikacyjnej wniesionej przez Gminę Szerzyny, w związku z przystąpieniem do drugiego etapu Wyróżnienia “Sportowa Gmina 2015”.

Dyrektor Klubu Sportowa Polska, dwukrotnie przesuwała termin odpowiedzi na to proste pytanie, w końcu zamilkła.

11 lutego 2016 r. za pośrednictwem KSP wysłałem Skargę do WSA w Warszawie na bezczynność w zakresie udostępnienia informacji. Do dnia 17 marca 2016 Skarga do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego, nie wpłynęła. Złożyłem więc Wniosek o wymierzenie Klubowi grzywny.

LKS “Olszynka” Ołpiny w Ołpinach

17 grudnia 2015 r. w trybie dostępu do informacji publicznej, na ręce Prezesa LKS “Olszynka” Ołpiny, przesłałem Wniosek o udostępnienie skanów umów cywilno-prawnych zawartych w 2015 r. przez LKS “Olszynka” ze wszystkimi trenerami. Klub nie udzielił odpowiedzi.

11 lutego 2016 r. złożyłem za pośrednictwem LKS “Olszynka” Ołpiny, Skargę na bezczynność organu czyli klubu, który był zobowiązany w terminie 14 dni, tę Skargę wraz z żądaną przeze mnie informacją i wyjaśnieniem swej bezczynności przesłać do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Krakowie. Nie uczynił tego.

17 marca 2016 r. złożyłem Wniosek strony skarżącej o wymierzenie grzywny LKS “Olszynka” Ołpiny.

Treść obu Wniosków do pobrania.