Śląska Noc Naukowców tym razem online

Tegoroczna Noc Naukowców Politechniki Śląskiej, na którą uczelnia zaprasza już jutro, odbędzie się w formule online. Wydarzenie będzie transmitowane na platformach YouTube PŚ oraz Zoom w godzinach 15.00-22.00. Dzięki temu osoby zainteresowane udziałem będą miały możliwość bezpiecznego zaangażowania się w poszczególne panele w zależności od osobistych preferencji i możliwości czasowych.

Wśród wydziałów Politechniki, które zaangażowały się w przygotowanie atrakcyjnych pokazów na tegoroczną Noc Naukowców nie zabrakło zabrzańskiego Wydziału Organizacji i Zarządzania oraz Wydziału Bioinżynierii.

Na platformie ZOOM odbędą się m.in. pokazy i warsztaty: “Jak wykorzystujemy niewidzialne promieniowanie podczerwone”; zabawy z kreatywnością – zagadki i łamigłówki; zabawy z kreatywnością – tworzenie aplikacji mobilnych na platformę Android Laboratorium Kreatywnego Myślenia; “Wybrane aspekty inżynierii biomedycznej czy biomedyka, czyli czego możemy nauczyć się od natury”.

Więcej na www.nocnaukowcow.com.pl

źródło: Urząd Miasta Zabrze