Podpisz petycję – protest przeciw agresji lobby LGBT wysłano pytanie o L

Po skandalicznym „wyczynie” przedstawicieli skrajnej lewicy, którzy sprofanowali pomnik Chrystusa dźwigającego krzyż, znajdujący się przed bazyliką świętego Krzyża na warszawskim Krakowskim Przedmieściu, na portalu Protestuj.pl zamieszczono petycję, z apelem do władz o surowe ukaranie sprawców.  Stowarzyszenie Ks. Piotra Skargi zachęca swoich Przyjaciół i Darczyńców, aby licznie włączyli się w akcję masowego protestu przeciwko profanacji świętych dla katolików i Polaków symboli.

Niczym tchórze, pod osłoną nocy z 28 na 29 lipca, homoaktywiści spod znaku LGBT sprofanowali pomnik umęczonego Chrystusa okrywając twarz Naszego Pana chustą Antify, organizacji, która za nic ma jakiekolwiek świętości, uczucia innych ludzi i która pragnie destrukcji świata jaki znamy.

Ponadto w dłonie Chrystusa, który niesie krzyż za grzechy każdego człowieka, wetknięto sześciobarwną tęczową flagę, symbolizującą społeczność nie kryjącą się ze swym grzechem, jakim są czyny homoseksualne i nie tylko.

Reakcja polskich katolików mogła być tylko jedna. Na stronie Protestuj.pl została uruchomiona specjalna petycja kierowana do Zbigniewa Ziobry, Ministra Sprawiedliwości Prokuratora Generalnego oraz Mariusza Kamińskiego, Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji.

Sygnatariusze petycji domagają się w niej postawienia przed sądem sprawców tej profanacji oraz surowego i przykładnego ukarania ich. Bowiem tylko wysoka kara może przynieść jakikolwiek skutek. Ewentualny brak reakcji władz na te haniebne czyny utwierdzi aktywistów LGBT w bezkarności i zachęci ich do kolejnych karygodnych posunięć, w tym także do fizycznych ataków na chrześcijan.

Dziś profanacje, a w niedalekiej przyszłości pobicia? Jeśli sytuacja nie ulegnie zmianie, a przestępstwa kulturowej lewicy nie będą przykładnie karane, niedaleka przyszłość może oznaczać dzień jutrzejszy.

Podpisz petycję do Ministra Sprawiedliwości Prokuratora Generalnego oraz Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji, aby ukarali sprawców profanacji

źródło: www.piotrskarga.pl