Plany prezesa DARLOT-u

Portal waszaturystyka.pl opublikował ranking 100 najbardziej wpływowych osób w polskiej turystyce. Na liście, na 69 pozycji znalazł się też prezes Darłowskiej Lokalnej Organizacji Turystycznej, Jarosław Lichacy. Prezes DARLOT-u został wyróżniony drugi raz z rzędu, spośród 318 nominowanych osób z całego kraju. Akcja portalu ma na celu wyróżnienie tych, którzy mają największy i najlepszy wpływ na rozwój polskiej turystyki. Przy wyborze kierowano się wpływem na kształtowanie struktur,  procesów i sukcesów krajowej turystyki oraz zasoby finansowe, medialność, wiarygodność, popularność i wizerunek. Bardzo ważny też był wpływ na rynek pracy. Jarosławowi Lichacemu udało się skutecznie zebrać najbardziej aktywne organizacje turystyczne w regionie. Zależy mu na wprowadzeniu w kraju opłaty turystycznej, której wpływy zostaną przeznaczone na promocję uczestników projektu. Prezes DARLOT-u odbiera to zaszczytne miejsce w rankingu jako wyróżnienie nie tylko osobiste ale dla Darłowskiej Lokalnej Organizacji Turystycznej i całego powiatu. Zapowiedział na nowy rok duże zmiany systemu promocji i działań oraz kontynuację działań skierowanych na polskich seniorów, poprzez zwiększenie atrakcyjności ofert lokalnych przedsiębiorców dla turystów seniorów, których możliwości wypoczynkowe nie są sezonowe, ale występują przez cały rok. W czerwcu 2020 roku odbędzie się konferencja „Media a Turystyka”, na którą zostaną zaproszeni eksperci i goście specjalni związani z turystyką.
Na podstawie darlowo.naszemiasto.pl

Obraz Niko_Shogol z pixabay.com