Spotkanie z Leszkiem Żebrowskim w Koszalinie

W  środę 30 stycznia o godz. 18.00  w ramach Koszalińskiego Klubu Patriotycznego odbyło się spotkanie z Leszkiem Żebrowskim – publicystą historycznym, ekonomistą i patriotycznym działaczem społeczno – politycznym.

Temat spotkania brzmiał „Rok 2019 – nadzieje i zagrożenia”. Spotkanie cieszyło się sporą frekwencją (około 50 osób).

Mówca zaprezentował szeroki i pogłębiony kontekst historyczny istotnych współczesnych trendów politycznych w Polsce. Korzystał z licznych dokumentów, w tym wielu z czasów II wojny światowej.

Poruszył tematykę walki politycznej między ugrupowaniami patriotycznymi a anty-wolnościowymi w Polsce, kwestię stosunków polsko-żydowskich, spróbował odnieść się do problemu spuścizny postkomunizmu oraz przedstawił ciekawe argumenty na temat możliwych rozwiązań w/w problemów.

Na spotkaniu obecna była koszalińska TV Max. Niestety po raz kolejny zrobiony przez TV Max materiał przedstawił spotkanie w sposób dziwaczny. W 30-sekundowym materiale przygotowanym do emisji w ramach wiadomości lokalnych pojawił się komentarz sugerujący nawoływania do wojny domowej i sprawiający na widzu wrażenie spotkania w stylu faszystowskiego, antysemickiego wiecu. Na prośbę delegacji złożonej z Prezesa koszalińskiego oddziału RKW oraz koordynatora Klubu Patriotycznego, przy poparciu Prezesa regionalnego Stowarzyszenia Civitas Christiana, TV Max zrezygnował z publikacji w/w materiału.

Relację ze spotkania obejrzeć można tutaj lub klikając na poniższe zdjęcie.

Kategorie Bez kategorii