Media Narodowe – Konferencja Stowarzyszenia RKW

16 stycznia zgodnie z planem odbyła się całodzienna konferencja poświęcona zasadom działania i organizacji mediów narodowych zorganizowana przeze Stowarzyszenie RKW przy współudziale SDP, KSD i Krucjaty Różańcowej. Na Jasną Górę przybyło blisko 300 osób. Obradowaliśmy w sali im. ks. Kordeckiego. Wszystkie wystąpienia zostały nagrane i będą udostępnione na naszej stronie. Początek konferencji. Na wstępie Marcin Dybowski odczytał … Czytaj dalej

Spotkanie opłatkowe w Siedlcach i nowe wybory Zarządu

8 stycznia odbyło się spotkanie opłatkowe członków Oddziału RKW Siedlce.  Po części oficjalnej, w czasie której rozdano uczestnikom akcji kontrolowania wyborów pamiątkowe dyplomy, zebrani podzielili się opłatkiem, a następnie posilili się ciastami upieczonymi przez członków oddziału. Aldona Choma i Andrzej Woroszyło prowadzą spotkanie Dzielimy się opłatkiem i składamy sobie życzenia NOWY  ZARZĄD  ODDZIAŁU  RKW SIEDLCE W … Czytaj dalej

Spotkanie Opłatkowe RKW Siedlce

Powiatowy Oddział Siedlce Stowarzyszenia RKW – RKW zaprasza wszystkich członków i sympatyków stowarzyszenia  na Opłatek Wigilijny połączony ze Spotkaniem Noworocznym, który odbędzie się dnia 8 stycznia 2016r o godzinie 18,00 w Białej Sali w Siedlcach przy ulicy Pułaskiego 6.                                                                                                          Zarząd Oddziału Powiatowego Siedlce

Stowarzyszenie RKW pod Centralą Kłamstwa Michnika

Po zakończeniu Mszy Świętej za Ojczyznę w kościele św. Kazimierza Królewicza na ul. Chełmskiej 21A uformowaliśmy pochód i około 13 min 50 pomaszerowaliśmy w dół w kierunku ul. Czerniakowskiej i skręciliśmy w lewo na ul. Czerską. Zaraz po godz. 14 byliśmy pod „Wybiórczą”, która przygotowała się na nasze nadejście. Wejścia bronili ochraniarze. a z głośników puszczano … Czytaj dalej