8.09.18 - Powstań Polsko: "RKW wobec wyborów samorządowych 2018"

Szanowni Państwo!

Wyznaczony został wreszcie termin wyborów samorządowych, które przeprowadzone zostaną według nowej ordynacji wyborczej w dniu 21 października 2018.

Nowa ordynacja wyborcza, choć w części spełniła nasze postulaty, to jednak generuje kolejne sposoby fałszerstw wyborczych poprzez zastosowanie "innowacyjnych" rozwiązań.

Wybory 2018 roku mogą zostać sfałszowane przez lokalne podobnie jak wybory z roku 2014. Wprowadzone zostały rozwiązania pozwalające między innymi na "pokonanie" przez fałszerzy takiej przeszkody, jaka była przeźroczysta urna. Po kolejnej "nowelizacji" zlikwidowano transmisje z lokali wyborczych oraz niezależność tzw. urzędników wyborczych.

POWSTAŃ POLSKO

PRZECIWKO LOKALNYM UKŁADOM W SAMORZĄDACH

8.09.2018 (sobota)

Łódź, ul. Wodna 34 (budynek Zespołu Szkół Salezjańskich)

Zapraszamy członków Ruchu Kontroli Wyborów, koordynatorów i sympatyków RKW na spotkanie organizacyjne oraz szkoleniowe

13.00 Msza Święta za Ojczyznę - Najświętszą Ofiarę złoży JE Ks. Bp Antoni Pacyfik Dydycz

14.30 Ruch Kontroli Wyborów wobec obecnych wyzwań i zadań. Czy najbliższe wybory uwolnią Polskę od lokalnych układów mafijnych i biznesowych? - Jerzy Targalski Prezes RKW

15.30 Objad - stołówka szkolna (objad z dwóch dań będzie w cenie 15 zł)

16.30 Nowa ordynacja wyborcza - szanse i zagrożenia. Jak przypilnować wybory samorządowe? - Marcin Dybowski, Krajowy Koordynator sieci RKW.

Podczas spotkania odbędzie się także koncert pieśni patriotycznych Andrzeja Kołakowskiego.​

Tel. kontaktowy do Marcina Dybowskiego +48509458438