W OBRONIE POLSKI RKW manifestuje poparcie dla zmian w IPN

Kontakt do organizatora ze strony Stowarzyszenia RKW Andrzej Zdun 692443703 azdun01@gmail.com

Przychodzimy z naszymi banerami domagając się ujawnienia zbiorów w Pułtusku, teczek będących w nielegalnej dyspozycji byłych pracowników służb i ich rodzin, Zbioru Zastrzeżonego, Aneksu do Raportu WSI. Domagamy się dymisji szefa IPN i dokonania zmian w IPN – dość pozorowanej działalności!!!

​https://www.facebook.com/events/225236014480685/

5 Marca 2016 pod Sejmem, godz. 15:00 Warszawa

Pomnik Polskiego Państwa Podziemnego, ul.Wiejska przed Sejmem, między ul.Jana Matejki – Manifestacja w Obronie Polski przed imigrantami, przeciwko ingerencji UE – Niemiec w wewnętrzne sprawy Polski, w obronie przed Lewactwem, KOD – PO-PSL, Nowoczesną, SLD – bronimy się przed Nową Targowicą.

Dlaczego musimy demonstrować?

Maciej Kublikowski i Marcin Dybowski w Radiu Wnet:

Marcin Dybowski w Programie Pierwszym Polskiego Radia

„Działania w willi Jaruzelskiego pozorne?”

02.03.2016

– Jeśli prokurator rzeczywiście coś chce robić, a nie imitować działania, to powinien udać się tam, gdzie dokumenty są przechowywane – mówił w Jedynce Marcin Dybowski ze Stowarzyszenia Ruch Kontroli Wyborów.

Posłuchaj

08’51 Marcin Dybowski o pikiecie Stowarzyszenia Ruch Kontroli Wyborów (W samo południe/Jedynka)

W piątek (26.02) „Stowarzyszenie Ruch Kontroli Wyborów – Ruch Kontroli Władzy” napisał list do prezesa IPN o zabezpieczenie prywatnych archiwów pozostałych po Wojciechu Jaruzelskim. Rozpoczął też pikietę przed Akademią Humanistyczną w Pułtusku. – Od dłuższego czasu były tam zwożone i magazynowane dokumenty powiązane z gen. Jaruzelskim i z innymi funkcjonariuszami aparatu bezpieczeństwa PRL – powiedział gość Jedynki.

Zdaniem Marcina Dybowskiego dokumenty były przekazywane również przez Monikę Jaruzelską. – Są na ten temat ślady nie tylko w informacji od pracowników Akademii Humanistycznej w Pułtusku. Również sama Akademia chwali się na swojej stronie, że przez lata współpracowała z Fundacją Moniki Jaruzelskiej, która zajmowała się zabezpieczeniem archiwów dokumentujących przeszłość PRL. Pod takim szyldem te dokumenty były przekazywane – tłumaczył przedstawiciel Stowarzyszenia.

Zdaniem Dybowskiego Akademia Humanistyczna w Pułtusku nie jest zwykłą uczelnią, bo tworzyli ją „ludzie resortu”, którzy znaleźli tam następnie zatrudnienie.

W nagraniu audycji Marcin Dybowski tłumaczył również, czym na co dzień zajmuje się „Stowarzyszenie Ruch Kontroli Wyborów – Ruch Kontroli Władzy”.

Tytuł audycji: W samo południe

Prowadzi: Marek Mądrzejewski

Gość: Marcin Dybowski (Stowarzyszenie Ruch Kontroli Wyborów – Ruch Kontroli Władzy)

Data emisji: 2.03.2016