Śląsk - zjazd europejskich separatystów na Śląsku organizuje RAŚ

Już „na dniach”, w Katowicach, odbędzie się ważne spotkanie/zgromadzenie Wolnego Sojuszu Europejskiego (WSE), który zrzesza europejskie ruchy separastyczne, m.in. Katalonię, Kraj Basków itp. Oczywiście spotkanie to organizuje Ruch Autonomii Śląska (RAŚ). Jakie są cele RAŚ to wszyscy wiedzą, natomiast nie wszyscy wiedzą, jakie są cele WSE – otóż jest to organizacja, która wspólnie z Zielonymi tworzy odrębną frakcję/partię w Parlamencie UE, a jednym z jej głównych zadań jest likwidacja tradycyjnej energetyki, czyli m.in. kopalń węgla kamiennego.

Dlatego tą drogą chciałam już dziś złożyć serdeczne gratulacje wszystkim Ślązakom, tak dzielnie domagającym się praw do swojego własnego narodu, języka, autonomii itp. – możecie to dostać, ale w pakiecie z likwidacją kopalń, elektrowni, pieców na węgiel i w ogóle wszystkiego, co się składa na tradycyjny Górny Śląsk.
Osobiście jestem za - siedząc w familokach na socjalu, będziecie  opowiadać dzieciom legendy o dobrych Prusakach, grubie i wodzionce, to jest naprawdę świetlana przyszłość, na którą prawdziwie zasłużyliście  :))))

[ Mała uwaga z naszej strony - gratulacje może i należy składać ale nie Ślązakom (którzy wcale nie wspierają RAŚ lecz "gratulacje" należą się tylko tzw. Ślezierom, czyli małej garstce awanturującej się na Śląsku, która wyklucza w ogóle by Polak mógł być Ślązakiem, a Ślązak Polakiem.

Przy okazji warto zapoznać się z artykułem "Poseł Kukiz'15 o Strategii Odpowiedzialnego Rozwoju: Morawiecki zakłada śmierć Śląska"

http://www.portalsamorzadowy.pl/polityka-i-spoleczenstwo/posel-kukiz-15-o-strategii-odpowiedzialnego-rozwoju-morawiecki-zaklada-smierc-slaska,90676_1.html ]